Kniha návštěv

kayenský pepř

Petra | 09.05.2012

Zdravím všechny, nevíte jestli je kayenský pepř prostě jen mleté chilli? Nebo je to jiná odrůda chilli? Díky za odpověď.

Re: kayenský pepř

Hana (HH) | 11.05.2012

Dočetla jsme se, že kajenský pepř je určitá odrůda chilli papriček. Píše se o tom např. tady: https://www.koreni.cz/detail.php?pid=302

zkušenost

jitka | 20.04.2012

mam 5 den očisty,potíže nemám,jen se mi uplně rozhodilo spaní.Spím huř,rano jsem však čila už kolem 5hod.,ale dopoledne hrozně ospalá a odpoledne zas fit.Hlad nemam,ale ty chutě.Nevím jak to vydržím o víkendu,hlídam vnoučky a vařím jim dobroty.Ted jsem dovařila a ta potřeba to ochutnat...ochutnala na jazyček a vyplivla.Rano se mi trochu mota hlava,ale začla jsem brat leky na tlak,tak nevím jestli je to k tomu,či očistě.Nejhorší je to ranní piti,malinko si líznu javor.sirupu a pak začnu,mam to rozdělené na pullitry.Po vypití si opět malinko líznu sirupu,abych se nepozvracela z té slané vody.Obdivuji že to někdo vydrží 30 dní.

Re: zkušenost

Hana (HH) | 28.04.2012

Díky za sdílení Tvé zkušenosti, Jitko. Touto dobou už máš asi po očistě :-)

Re: Re: zkušenost

Jitka | 27.06.2016

Zdravím a děkuji za odezvu ;-) vypadá to, že léto není zrovna vyhledávaný čas na očistu, ale těch pár ušlých grilovaček za to stojí. Chtěla jsem napsat až ve středu, kdy budu končit 15. den. Po pěti dnech se totiž přidal i přítel, tak to s ním dojedu, i když mám pocit, že bych ani končit nemusela. Je to zajímavá zkušenost a nenapadlo by mě, že to půjde tak dobře. Pár lidí v okolí jsme inspirovali, tak se na to též chystají. Mám ale v hlavě pár otazníků, jak po návratovce. V plánu je pár dní jen zeleninu a ovoce (od 4. dne), zeleninové polévky, ale nevím třeba, za jak dlouho si dopřát naše oblíbené moravské víno :) Jestli lze už 9. den po ukončení očisty?

Pohyb, práce

Kačka | 02.04.2012

Zdravím všechny čistící se i ty co to plánují!
Já jsem zatím ve fázi plánování a chtěla bych se zeptat, jak to je s fungováním v práci? Jsem sestřička a dělám dvanáctky- denní, noční. Při práci musím být velmi lucidní a je jedno jaká je denní či noční hodina. Máte nějaké rady a typy jak na to? Přítel by šel do toho rád se mnou, jenže je sportovec a tak nevím jestli je vhodné při očistě provozovat nějaký pohyb ( běhání, posilování). Předem děkuji za váš zájem a odpovědi a přeji všem, aby proběhla OČISTA DOČISTA :o))))

Re: Pohyb, práce

Hana (HH) | 04.04.2012

Kačko, nemám podobnou zkušenost, že bych musela v noci být bdělá a pracovat, ale doporučovala bych, pokud se do očisty pustíš, mít vždy po ruce dostatek citronády, javorový sirup dodá energii, "nakopne". U mě se sice při první první očistě únava objevila(ale kritický byl jen jeden den, ke konci očisty byl spíše nárůst energie, byla jsem mnohem rychlejší a vitálnější než obvykle), při druhé očistě jsem únavu nepociťovala vůbec (a i jsem dost ponocovala). Během své očisty jsem dělala všechny běžné činnosti, včetně cvičení (cca 30 - 60 min denně). Nejsem ale žádný výkonný sportovec :-) Ale pokud vím, jedna moje známá duše držela očistu přes 20 dní a říkala, že chodí běhat a že také cítí nárůst energie.*Držím palce.

Re: Re: Pohyb, práce

Kačka | 08.04.2012

Děkuji za odpověď, když tak se podělím o zkušenosti, jak jde čistit v 3směnném provoze:) Ještě bych se vás ráda zeptala, jak je to s jídelníčkem po očistě? Chtěla bych pak najet na odkyselování podle Kurta Tepperweina, jen nevím, kde bych si měla nechat umíchat tu směs, kterou uvádí ( ptala jsem se zatím jen v jedné lékárně, kde nic nemíchají a nevím zdali jinde něco bez předpisu namíchají). Máte nějaké zkušenosti? Slyšela jsem, že se dají sehnat i přesnější pH papírky na moč, doma mám klasické na pH+ bílkovina od Albu Phan. Děkuji za odpověď a pomoc :) Krásný den všem, Kačka

Re: Re: Re: Pohyb, práce

EvaNej | 01.05.2012

Tak jsem si právě vymazala celé dlouhé psaní pro vás :-) Odpovídím pravda trochu se zpožděním, třeba už máte očistu za sebou.
Přeci jen bych zvážila očistu při vaší práci, ráno se člověk čistí i dvě hodiny (já půl, ale jím převážně syrovou stravu) a to nevím, jak byste zvládla, to musíte posoudit sama. Co takhle začít o nějakém delším volnu doma a vyzkoušet, jak vaše tělo reaguje a uvidíte, jestli pokračovat dál, jak se budete cítit.
Směs od Tepperweina zkoušíme nově, je fajn a líbí se nám i jeho vitalizovaná voda. Objednat můžete tady:
https://www.tepperwein.cz/?gclid=CO2Chda83q8CFUUx3wodaztLDg
My běžně používáme supergreen a ph kapky (innerlignt), ionizovanou vodu a zelených čerstvých zelenin, co to jde :-). Doporučuji knihu Ph zázrak od Younga, jeho přístup je praktický a vhodný pro "normálně" se stravující lidi. Po týdnu zelených mixů manželovi vážně přestalo chutnat cokoli sladkého a moučného.... A jak rád předtím mlsal :-) Přeji hodně úspěchů s očistou a ráda si přečtu vaše zkušenosti.

Dotaz

Věra | 30.03.2012

Zdravím Všechny a děkuji za tyto stránky. Dnes mám skoro za sebou 3. den očistné kůry. Hlad nemám, jen mě honí mlsná - objevily se chutě. Možná je to spojeno s tím, že vařím pro manžela a 18 měsíčního syna, kterého také krmím. Chci se zeptat, zda si můžu dát nějakou žvýkačku??? samozřejmě bez cukru :d děkuji za odpovět

<< 107 | 108 | 109 | 110 | 111 >>

Přidat nový příspěvek