Kniha návštěv

Re: chyba autorky?

Hana (HH) | 29.03.2012

Děkuju, Honzo, že jsi reagoval. Nemám u sebe Glickmanovu knížku, ve svých poznámkách mám napsáno, že se doporučuje sirup Grade B, že A je "slabší" ? Myslela jsem si naopak, že Grade C je ten nejkvalitnější, nejtmavší. Mohla jsem se překouknout, když jsem si tehdy dělal výpisek z knížky, tak že díky za důležitou připomínku. * Ohledně ceny: v DMku Grade A - 250ml - 139 Kč, Grade C - 375 ml - 199 Kč.

Re: Re: chyba autorky?

Honza | 29.03.2012

Njn, jenže 250ml také není víc než 375ml .... popřepočtu by stál Grade A více.
Grade A - ve všech obchodech je vždy dražší...(Grade A,B,C udává rozdíl kvality-podle toho co jsem se dočetl by měl být hustější,ale hlavně rozdíl v barvě- Grade C je nejtmavší.)
Asi bych se přiklonil ke Grade B, když tomu tam píšou v knížce. :)
Zas tak velký problém to není..hlavně že to bude 100% bio ;)

Doplnění ke kvalitě javorového sirupu

Hana (HH) | 29.03.2012

Tak jsem to zjišťovala: Dočetla jsem se na e-shopech s biopotravinami, že "javorový sirup se známkuje podle vůně a chuti, čím světlejší barva, tím jemnější méně intenzivní vůně a chuť, a tím dražší sirup. Grade A je velmi světlý jemný a luxusní sirup, vhodný jako dárek." ALE Glickman v knize "Desetidenní očista těla" na str. 22 uvádí následující: "...pokuste se sehnat co nejtmavší a hlavně v biokvalitě. Čím je sirup tmavší, tím více je v něm minerálů." Vypadá to tedy, že čím tmavší (Grade C), tím kvalitnější co do obsahu minerálů, zatímco čím světlejší (Grade A), tím nejkvalitnější co do chuti a vůně? Máte s tím zkušenost někdo další? Každopádně se nedoporučují náhražky javorového sirupu, ani nebio sirupy (Glickman uvádí, že někteří výrobci při jeho získávání používají formaldehyd).

Re: Doplnění ke kvalitě javorového sirupu

Karolča | 29.03.2012

Hezky jsi to Hani napsala,já používám Jav.sirup.Grade C v bio kvalitě je nejtmavší.Na B jsem nenarazila.

Re: Doplnění ke kvalitě javorového sirupu

Honza | 29.03.2012

Ok :) zvítězil Grade B, C ;) (ještěže A minule neměli a já měl C :D )
I když se musím přiznat, musel jsem si ho později dávat 3x méně než je v návodu, byl na mě příliž hustý - ale na molární úrovni to je jedno. Pro všechny - Hlavně 100% v BIO ;)

Re: Re: Doplnění ke kvalitě javorového sirupu

Hana (HH) | 29.03.2012

Souhlasím, hlavně 100% bio. Dočetla jsem se ještě, že Grade B v Evropě téměř není k dostání :-)

Re: chyba autorky?

Karolča | 29.03.2012

Honzo v knize Petera Glickmana je uveden Javorový sirupGrade B v bio kvalitě.

dotazy

Mila | 29.03.2012

Honzo, prosím Tě, myslíš, že je nutné při prodloužené očistě (přes 10 dnů) pít stále tu slanou vodu?

Re: dotazy

Honza | 29.03.2012

Cca po 20. dnech se na wc ze střev dostávalo jen to,co jsem do sebe dostal z citronady.
Ale i potom tato "ranní" očista urychluje čištění, které provede sirup, jde hlavně o zanesené střevo - klky.
Nejdůležitější je těch 20dnu, ale i potom to má stále smysl. Jestli to někomu po ránů "nechutná", tak je lepší, aby se solí po ránu přestal, než aby skončil s citronadou přes den ;)

Re: dotazy

Karolča | 29.03.2012

Mílo já si myslím že ano,protože ti ta sůl dodává minerály a odplavuje uvolněné toxiny.

<< 110 | 111 | 112 | 113 | 114 >>

Přidat nový příspěvek